Női szív 
 
(Corazón mujer)
Készítő: Tv Azteca
Amerikai-venezuelai romantikus filmsorozat.
tervezett epizódok száma : 100 (párbeszédes forma)
Főcím : Mindent a nőért
Todo por  mujer 
 
Anno megírtam 9 részt a sorozatból amolyan narrátori jelleggel, ahogyan a legtöbb sorozatomat írom, azonban ennél a történetnél egy kedves tanácsra átformáltam a történet fogalmazási formáját, sokkal több leírás fog benne szerepelni. A következő sorokban a narrátori forma olvasható el:
 
1.Neila egy egydülálló nő aki jelenleg papírosztóként dolgozik. Egy nap szülei közlik vele hogy gyermeküki született.(Eddig nem tudott róla, hisz nem látta őket.) Egy kisfiú aki Neila nagyon megszeretett. Szinte vele tölti az egész napot mikor találkozik egyfiatal férfival az utcán, Javierrel.
2. Javier igaz hogy gazdag ember fia, ám apja ki akarja tagadni a legutóbbi tette miatt. Neila elmondja, hogy ki ő , és hogy hogy hívják . Javiernek nagyon megtetszett Neila, és magával hívja az étterembe. Ám nem számol azzal hogy valami beárnyékolja az egészet. Elmennek, és az étkezés folyamán Neila rosszul lesz , és elájul Jaier szeme láttára....
3.Javier nagyon megijed és kiabál hogy hívjanak valakit. Neila azonban ebben a pillanatban felébred. Az ételre allergiás, és az váltotta ki az ájulást.Javier magát hibáztatja az egész miatt, és bocsánatot kér Neilától. Neila meglát egy második férfit és ő szinte megőríti. Egyre közeledik a férfi, és egyre hevesebben ver a szíve Neilának....
4. Neila végül jobban lesz , de még mindig érzi azt a vágyat amit a férfi iránt érez.A férfi ekkor megszólítja. Megkérdi hogy jól van e , de Neila csak odamegy és egy mozdulattal megcsókolja.Alfonzó ( a férfi), nagyon meghökken, és megkérfi mi a csoda folyik itt. Erre Neila mégegyszer megcsókolja, de utána már elszalad. Nem tudja mi ütött bele hogy ilyen tettre vetette el magát. De már megtörtént.. 
5. Neila házában minden rendben. Még most. Ugyanis nevelőapja , akit elhagyott a barátaival kirabolják és megölik a háztársát Lindát aki prostituáltként volt ott. Neilát értesítik róla,hogy Linda meghalt, de ezt megelőzi valami. Jorge bekopog a házba és olyan nagy meglepetést okoz neki amit még maga sem gondolt volna.
6. Neila kistestvérét hozza el Jorge akit már több éve nem látott, de most közölnie kell vele Jorgénak hogy a kisfiú súlyos beteg....Neilát ebben a pillanatban egy puskával által golyó talája el...
7. Refugio volt. Neilát azonnal beviszik a kórházba, és végül jól sikerül a műtét.Refugio bemegy a kórházba ( nevelőapja testvére) és egy párnával meg akarja folytanmi a lányt,ám ekkor beérkezik egy doktor és megverekednek....
8. Neila annyira szomorú ami történt vele eddig, és elgondolkozik rajta hogy mi lehet most Alfonzóval.....Alfonzó jelenleg egy kocsmában van, mert belefáradt a várakozásba, és egy ital miatt hasba szúrják.....Súlyos sebet szerzett Alfonzó, ekkor pedig egy verekedésbe is keveredik.... Ám nem bírja ezt és elájul....Az ott közelben lévő rendőrök pedig beviszik a dulakodókat....
9.Neila megtudja hogy veredekedés volt az egyik kocsmában és nagyon fél és megtudja hogy Alfonzó megsebesült.....Nincs rendben az érzéseivel és elmondja "szerelmének" mit érez iránta....
 
PÁRBESZÉDES FORMA:
 
1.
Neila egy egyedülálló asszony aki papírosztóként él. Minden kedves vállalkozónak mosollyal köszön vissza. Egyszer csak meglát egy embert és azonnal odaszalad.
- Uram, kérem fogadja ezt el tőlem, hasznát fogja venni!
- Köszönöm szépen.
Neila szinte az egész napját kisöccsével tölti Julitóval aki nagyon szereti őt, és mindig vele szokott lenni. Így szól:
- Julito, kérlek menj el nekem a boltba egy frissítő italélt mert megszomjaztam! De nehogy elvessz, már megtanítottalak hogy kell illendően várásolni  12 éves létedre!
- Oké Neila, már zúzok is.
- Ajajaj, ez a gyerek még nagyobb gondod fog okozni nekem amire számítotattam. 
Ekkor megfordul a szeme szembetalálkozik egy fiatal jóképű férfiéval, Javierrel....
 
2.
Neila így szólal:
- Tessék, itt van egy papír szelet, kérem fogadja el!!!
- Asszonyom, én nem foglalkozom ilyenekkel, de szívesen elhívnám egy vacsorára!Bocsánat a kifejezésért.
- Értem,de akkor ne legyen túl hosszú- mondja nevetve a lány.
Eltelik az este, elkezdenek beszélgetni, ki hova jár és mit csinál, és Neila, teljesen elbabmbul.Megkérdi Javier mi lehet a gond:
- Neila asszony, jól van?
- Igen, persze, nyugodtan folytassa amit mondott.
És "ekkor" Neila meglátja azt aférfit, akit igazán szeret....
 
3. Neila nem tud ellenállni a kísértésnek, és újra megcsókolja a férfit. Jorge nem érti a nőt viselkedését. Neila elfut, és azt mondja magában:
- Hogy tehetettem ezt? Nem vagyok normális? Nem tudok különbséget tenni férifak között? - mivel már megtörtént nem foglalkozik ezzel. Alfonzó közben elbeszélget Javierrel:
- Kicsoda ez a nő? - kérdi figyelve Alfonzó Javier tekintetét.
- A "szerelmem". De úgy látszik, hogy ő nem szeretett úgy, mint én őt. - válaszolja Javier.
- Hát akkor így jártál. Már megtörtént. Mit tudunk tenni ez ellen?
- Már semmit. Leszünk barátok? - kérdi mosolyogva Alfonzó Javiertől.
- Persze. - és kezet fognak. Neila közben magában szomorog...
 
4.
Ezután Linda, aki Neila házában lakik, és prostituált volt csöngetnek a házban ahol ő lakik. Kinyitja az ajtót. Így szól:
- Kik maguk? - a 4 férfi bemegy, és ellöki a lány, kipakolják a házat, ám rájuk kiabál Linda de nem tud tenni semmit sem. Az egyik férfi elkezdi piszkálni,de ő nem engedi. Neki akar támadni az egyiknek, ám az egyik férfi lelövi. Jonathan így szól (a vezető):
A férfje, vagyis Neila apja leüti az egyik embert, ám őt is leüti az egyik ember, és azt hiszik, hogy meghalt, ám valóban ez nem igaz, Neila nevelőapja Senador nem halt meg. Elviszi magával a házba kisöccsét Neila Jorgét. 
- Kisöcsém! De várj! Mi ez itt?
- Mi az nővérkém? Mondjad, aztán majd utána lepődj meg!
- Súlyos beteg vagy... Sajnálom, de ezt el kellett mondanom. 
- Micsoda? milyen beteg?
- Rákos. Halálos, de te megtudsz gyógyulni. - nyugatatja a 25 éves nő.
Ekkor Neilát egy golyó lövés éri....
 
5. 
Refugio volt. A kisfiú nem érti mi törtnét , és elkezd sírni. Előveszi telefonját és sírva elmondja, hogy a nővérét meglőtték.
- Kérem jöjjenek ki! A nővérem halálos állapotban van! De most azonnal KÉREM! 
- Értem. Hol vannak pontosan? - a kisfiú erre elmondja aaz albérlet címét és helyét. Azok azonal kijönnek. A egyik doktrnő a bevitel közben megkérdezi a kisfiútól (Patrcícia doktornő).
- Hogy történt ez az egész? - kérdi lehajtva a fejét és figyelve Jorgét.
- A nővérem közölte velem, hogy súlyosan halálos beteg vagyok, és utána golyólövés érte. - szipog a kisfiú és sírógörcs fogja el.
- Értem. Mindenrendben lesz. - fogja meg a doktrnő a vállát, és átöleli. 
 
6.
Refugio, azaz Senador (Neila apjának) testvére bemegy Neila kórtermébe és megakarja fojtani egy párnával.
- Most véged te kis cafka! Nem engedem, hogy egy gyermeke is éljen az apádnak! Ne félj, nem csak te fogsz meghalni, hanem a kisöcséd is! - modnja halkan a nőnek. Ekkor beérkezik egy doktor.-
- maga mit csinál? - és lekever neki egy bal öklöst. Refugio visszaüt, és elkezdenek verekedni. Neila ekkor flébred, és próbálja leállítani őket, ám Refugip behőz neki egyet. Neila újra elájul az erős ütéstől, és a doktor izomból behőz neki egyet (mármint Refugio-nak), az pedig egyre idegesebb lesz, ám utána egy vázával kap a fejére egyet és elájul. Neila álmában elgondolkozik Alfonzón. Mikor 3 óra múlva felébred, elgondolkozik ugyancsak mi lehet Alfonzóval. Alfonzó eközben a kocsmában iszogat:
- Kérek még egyet! - kéri a férfi részegen. Épp odamegy egy másik részeg férfi is, és kér ő is egyet. A nő odaadja a másik férfinak, Mariano-nak az italt:
- Parancsoljon!
- Te, én nem ezt kértem., de most már megiszom. - Alfonzó kiveszia kezéből a férfitól.
- Ez az enyém! Én kértem wiskyt! 
- Mit akarsz te? Azonnal add vissza, vagy megkapod a magadét! - és elkezdenek verekedni. A másik részeg férfi, vagyis Mariano hasba szúrja Alfonzót, az pedig rosszul lesz. A pultos n közben hívja a biztonságiakat. Kijönnek a rendőrök és beviszik a dulakodókat....
 
7.
Neila minde megtudja mi történt, és elmondja Javiernek az érzéseit:
- Javier. El kell mondanom, hogy nem szeretlek. Én Alfonzót szeretem, és kérlek bocsáss meg, ha megbántottalak talán. Remélem megértesz. Én te nekem csak egy érzelmi rövid szél voltál, bocsánat, hogy így fogalmaztam, de én ezt érzem. Alfonzón jár csak az eszem. Ez auz én női szívem, kérlek próbálj meg megérteni... - mondja kérlelőn, és a homloka redőkbe szökik.
- Én megértelek Neila. Ha nem akarsz velem együtt lenni, akkor persze, hogy megértelek. Nem kell kötelezőnek érezned at, hogy velem legyél, hiszen csak rövid ideje ismerkedtünk meg. Egy nap. Még gondold át, és utána mond el nekem az érzéseidet. Ilyen hamar idő alatt nem tudunk még dönteni. Amúgy jól vagy?
- Igen, köszönöm,jól vagyok. Meúszom ezt aztán megyek Alfonzhoz. Szmorú vagy?
- Jajj! Nem! Én még várnék ezzel, nem 2 éve voltunk együtt! - mosolyog Jorge. Na de nekem mennem is kell, hiszen találkozót beszéltem meg a szüleimmel. Szia!
- Szia! - int Neila. Ekkor a nővel közlik, hogy 1 hétig kell még bent lennie, aztán mehet haza....